
Prijszetting voor een gloednieuwe cybersecurity dienst zonder concurrentie
Een IT consultant uit Aalst zat met de spreekwoordelijke handen in het haar. Hoewel deze ondernemer zelf overtuigd was van zijn software en de meerwaarde die het kon bieden voor de problemen van grote bedrijven en multinationals, was hij onzeker over de prijs die hij moest vragen. De oplossing die hij biedt, bestond namelijk nog niet in die vorm. Daardoor tastte hij in het duister bij het bepalen van een marktconforme prijs voor zijn dienst.

6 Vormen van concurrentie die jij over het hoofd ziet in jouw prijsstrategie
Een ‘donkerrode’ markt vol concurrenten: dat is economisch gezien de gezondste, maar zeker niet de makkelijkste om als kleine speler in te ondernemen. Het omgekeerde kan echter ook best uitdagend zijn: een onderbouwde prijs vragen voor een aanbod dat eigenlijk nog niet bestaat. Directe concurrenten heb je misschien niet, maar daarom hoef je niet in het donker te tasten bij het bepalen van je prijs. STREVER helpt je op weg met een lijstje van ‘out-of-the-box’-concurrentie.

Geen cashflowproblemen meer na één strategische zet van het schoonheidsinstituut
Een schoonheidsinstituut uit Limburg groeide de laatste 10 jaar uit tot een gevestigde waarde in de sector. Maar bij elke groeifase waren de cashflowproblemen nooit ver weg. Ze liet haar bedrijf groeien, maar de winst volgde niet echt. Het leek eerder alsof ze gewoon een groter bedrijf had met hogere inkomsten, maar ook met hogere kosten. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Ontdek 5 gevolgen van een strategische beslissing die je uitstelt
Weten wat je zou moeten doen en het effectief doen zijn twee compleet verschillende dingen. Als het gaat over jouw bedrijfsstrategie weet je dat je beter op een bepaalde doelgroep focust, je weet dat je jouw prijszetting zou moeten herbekijken en je weet dat zonder een marketing- en verkoopstrategie je bedrijf nergens staat. Strategische beslissingen uitstellen heeft grote gevolgen. Laat het niet zover komen.

Blindelings adviesprijzen volgen kan je nekken als groothandel
Marges lijken eenvoudig, zeker wanneer je ook nog eens adviesprijzen meekrijgt van jouw leverancier. Die moet je gewoon maar volgen, toch? Toch kunnen die adviesprijzen ook echt tegen je werken wanneer je ze blindelings volgt. Een groothandel in beschermingsmateriaal ervaarde dit wanneer hun cijfers jaar na jaar bleven afnemen.

Bepaal je marge met deze 4 invalshoeken
Welk marge gangbaar is in jouw sector? Het is een terechte vraag. Je wil je niet uit de markt prijzen, maar wél voldoende aanrekenen, zodat je geen geld op tafel laat liggen.

De 10 beste binnenkomers die jouw prijs helpen staven
Hoe relevanter jij bent, hoe hoger jouw prijs mag zijn. Ontdek de 10 beste binnenkomers die jouw prijs helpen staven, zodat de klant de waarde van jouw prijs inziet.

Hoe een “te duur” evenementenbureau hun grootste meerwaarde kon verzilveren
Een evenementenbureau werd als “te duur” beschouwd, omdat ze de focus sterk legden op beleving. Daardoor gingen ze vaak over het budget van de klant.

Omgaan met “je bent te duur” dankzij deze 3 technieken
Twijfel je soms of je prijs te hoog is? Een klant kan nogal makkelijk tegen je zeggen “dat is wel duur”, maar is dat ook effectief zo? Wat anderen van jouw prijs vinden, heeft veel effect op jouw zelfzekerheid. Je brengt namelijk het beste van jezelf om je product of dienst te leveren. Iemand dat jouw compensatie dan te hoog vindt, zegt haast letterlijk “je bent het niet waard”.

Eén saboteur dat het bodemanalysebedrijf duizenden euro’s per jaar kostte
De ondernemer van dit bedrijf merkte dat er iets moest gebeuren: de bankrekening bleef constant, er was amper winst en de kosten van leveranciers bleven maar stijgen. Helaas kreeg de ondernemer van de vorige eigenaar niet mee hoe de prijsberekening tot stand kwam. Het leek eerder op buikgevoel bepaald.

6 Cijfers voor zekerheid over jouw prijsstrategie
Twijfelen over je prijzen is normaal. Zeker wanneer je vol enthousiasme je klanten wil helpen en nooit geleerd hebt om naar je cijfers te kijken. Helaas… de cijfers van jouw zaak liegen niet. Ze tonen je de harde realiteit van jouw winstgevendheid over verlieslatendheid. De enige manier om komaf te maken met je onzekerheid is door je stap voor stap te confronteren met 6 cijfers. Op die manier verkrijg je niet alleen beter zakelijk inzicht, maar sta je ook 100% achter jouw prijsstrategie.

Waarom je klant wéét dat jij meer waard bent
Je klanten kennen jouw waarde. En toch vragen ze naar je uurtarief. Ontdek de praktische tips van STREVER om de focus terug op je waarde te leggen.

Value-based pricing: 5 dingen die elke ondernemer moet weten
De 5 belangrijkste weetjes over value-based pricing: rationele waarde, irrationele waarde, impact, snelheid en duurzaamheid. Leer hier hoe ze jouw waardegedreven prijszetting vormgeven.

Waarom uurtje-factuurtje je onderneming klemzet
En een waardig alternatief dat je meer vrijheid, meer omzet en meer voldoening geeft. Ontdek de voordelen van value-based pricing.

Prijsverhoging? Extra klanten!
Je prijs heeft impact op hoe klanten je aanbod percipiëren en hoe je je in de markt positioneert. Leer hoe je dat strategisch aanpakt.

Vlot je prijsverhoging communiceren
Prijsstijgingen zijn onvermijdelijk. Prijsverhogingen communiceren is iets wat je als ondernemer moet kunnen. Met onze formule wordt het makkelijk!

Hoe communiceer je prijsverhogingen?
Leer hoe je omgaat met de reacties van je klanten via transparante communicatie, meerwaardecommunicatie en een doordachte prijsstrategie.

Onzeker door prijsvergelijkingen? Zo geraak je ervan af!
Ontdek hoe je vol zelfvertrouwen je prijzen bepaalt én communiceert. Praktische tips van Robin Cuypers + openhartige getuigenissen van ondernemers.

Zo beïnvloedt prijsvergelijking jouw onderneming
Hoe bepaal jij jouw prijzen? Op basis van je concurrenten? Of toch jouw eigen meerwaarde? Hier leer je over de gevolgen van jouw keuze.

Hoe concurrentie jouw prijzen versterkt
Leer bij STREVER hoe je concurrentie gebruikt om je eigen marktpositie te verstevigen en een unieke prijsstrategie te ontwikkelen.